Service line manager Asset Management Design

Job description

 
Samenvatting:
Voor Damen Services zijn we op zoek naar een Manager Asset Management Design. De recent gevormde afdeling Asset Management Design levert diensten die onze klanten helpen om zich voor te bereiden op de in-stand-houding van hun schepen.
 
Het diensten portfolio waarvoor je verantwoordelijk bent in deze rol bestaat uit Maintenance Planning, Vessel Operating Manuals, Configuration Management, Initial Provisioning en Integrated Logistics Support. Een belangrijk aspect van deze diensten is de onderlinge integratie, niet alleen binnen je eigen afdeling, maar ook met de overige producten en diensten die door Services geleverd worden. Als product-eigenaar wordt verwacht dat je een heldere visie ontwikkelt op Asset Management oplossingen voor onze klanten en nauw samenwerkt met andere teams binnen Services en de productgroepen binnen de Damen groep.
 
De afdeling bestaat op dit moment uit 25 personen, verdeeld over vijf teams en is groeiende. We zijn op zoek naar een verbindende manager die het beste haalt uit alle individuele medewerkers en hen helpt zichzelf verder te ontwikkelen.
 
Als onderdeel van het groot MT Services draag je, samen met de andere product- en Commerciële Managers, de verantwoordelijkheid voor het bijdragen aan- en het uitrollen van de toekomstvisie van Services en voor het succesvol realiseren van de projecten die hieraan gekoppeld zijn.
 
Taken en verantwoordelijkheden:
Hoe zien je werkzaamheden eruit?
 • Dagelijkse sturing van de afdeling; 25 FTE verdeeld over 5 teams;
 • Je begeleidt de project managers op de afdeling in het zorgen voor een tijdige levering van verkochte diensten binnen het gestelde budget- en de Damen kwaliteitseisen;
 • Je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling en de strategische positionering van het dienstenportfolio van de afdeling. Hierbij heb je oog voor de vragen in de maritieme markt en trek je lering uit ontwikkelingen in niet-maritieme industrieën;
 • Je treedt op als sparringpartner voor verkoopteams en andere service teams;
 • Je werkt concrete plannen ter verbetering en optimalisering van de werkzaamheden binnen je eigen afdeling uit;
 • Je bevordert een goede werksfeer en samenwerking binnen de groep;
 • Je coacht je medewerkers en draagt bij aan de ontwikkeling van de mensen van je afdeling, in nauwe samenwerking met HR.
 
Profiel:
Wie zoeken we?
 • Voor de invulling van de rol zijn we op zoek naar een energieke en positieve manager, met ervaring in het aansturen van een team, ervaring met Asset Management en/of ILS, bij voorkeur in een maritieme context en een afgeronde verwante opleiding op WO niveau, waarbij de volgende persoonlijke zaken van belang zijn:
 • Je bent een echte verbinder. Zowel binnen als buiten de afdeling de samenwerking opzoeken is bepalend voor je eigen succes;
 • Je durft duidelijk en eerlijk te zijn, je helpt je medewerkers en collega’s met goede en constructieve feedback de juiste kant op. Tegelijkertijd zorg je hierbij voor een veilige werkomgeving;
 • Je durft beslissingen te nemen en krijgt door je overtuigingskracht mensen mee jouw kant op;
 • Je bent analytisch sterk en in staat om richting te geven aan de groeiende hoeveelheid informatiestromen die onze diensten beïnvloeden.
 • Je hebt bij voorkeur ervaring met Asset Management en bent in staat om bij te dragen aan de strategische visie van Services.
 • Je houdt van gezelligheid en de informele kant van werken, en vertrekt op vrijdag pas naar huis als je aan de bar een drankje mee hebt gedronken.
 
Department Information
Damen Services' mission is to support the sales organization of Damen in selling vessels by providing additional value in the form of services. The department gives substance to the concept of high quality and the generally higher cost of acquisition. After the sale of a ship, excellent services are delivered in order to increase the likelihood that a customer chooses Damen again to buy a ship for replacement or expansion. At the operational level, the Services department maintains contact with clients and is the eyes and ears of the sales organization. Services provides a broad portfolio of services for the entire life cycle of a ship built by Damen. This includes the handling of warranty calls, providing training, providing spare parts, providing maintenance and perform modifications and repairs. That is reflected in the behavior of its employees; they are always available, proactive, keeping their promises and always do more than is asked of them. Within the Services department the question is always: How do we make it happen?


 
Damen Shipyards Gorinchem

Company description

Damen Shipyards Gorinchem is the headquarters of the Damen Shipyards Group. Gorinchem still functions as a yard but the main activities involve the daily management of the Damen Shipyards Group. Damen Services and the Offshore & Transport division is also located here.

Vacancy details

MC-COM ID #177279
Date Updated Wednesday 5 December 2018
Location Gorinchem
Employment Type Full-time
Education level University
Sector Shipbuilding
Function category Management
Region Netherlands

Contact details

Company name Damen Shipyards Gorinchem
ContactMr. Boy Ramirez Verhoeven
Telephone +31 (0)183 63 9447
Fax +31 183 632189
Address

Postbus 1
4200 AA Gorinchem

Website
Company data
All jobs

Share

 

Navingo BV, Jan van Galenstraat 56, 3115 JG Schiedam, T:+31 (0)10 2092 600, F:+31 (0)10 436 8134