CAD-Applicatiebeheerder

Job description


Naast de inzet van onze medewerkers gaan de tools voor het 2D en 3D ontwerpen en ont-wikkelen in toenemende mate een steeds grotere rol spelen in het ontwerpproces. Het applicatiebeheerteam is een kernteam binnen de afdeling Engineering en is mede ver-antwoordelijk voor het optimaal en tijdig realiseren van de onderhanden zijnde scheeps-bouwprojecten.

Om ons team op volle sterkte te brengen zijn wij op zoek naar een 3D CAD-applicatie beheerder, die ondersteuning verleent op het gebied van CAD/CAM-applicatiegebruik bij Engineering.


Tasks & Responsibilities

In deze functie ben je verantwoordelijk voor het ondersteunen van de gebruikers van de CAD/CAM-applicaties. Je houdt hierbij ontwikkelingen in de gaten en stuurt aan op verbeteringen. Je schrijft beleidsmatige voorstellen ter verbetering van de applicaties. Ook het testen en introduceren van nieuwe versies van de CAD/CAM-applicaties valt onder jouw verantwoordelijkheid.

Je geeft ondersteuning bij de engineeringsprojecten tijdens de opstartfase binnen een project en tijdens de uitvoering, waarbij je ook je collega's begeleidt tijdens opleidingen op het gebied van CAD/CAM-applicaties of een (deel van de) opleiding zelf geeft. Je laat hard- en software voor beheerde systemen/applicaties installeren en zorgt er voor dat dit onderhouden wordt. Je werkt zelfstandig aan het oplossen van storingen in de applicaties en/of het netwerk of je coördineert deze werkzaamheden.

Je maakt hulpprogramma's ten behoeve van interfaces en ter versnelling van het engineeringproces of laat deze ontwikkelen. Je stelt instructies, procedures en voorschriften op, op het gebied van CAD/CAM applicaties en de toepassing. Je begeleidt interne verhuizingen m.b.t. deze CAD/CAM-systemen. Je onderhoudt contacten met de interne afdelingen, opdrachtgevers en leveranciers op jouw vakgebied.

Profile
  • Bij voorkeur een afgeronde technische en/of IT opleiding op HBO niveau.
  • Brede kennis en ervaring met 3D-CAD systemen, bij voorkeur Nupas-Cadmatic Hull.
  • Je bent sterk in het combineren van je kennis van 3D-CAD systemen in combinatie met (casco) engineering en de bijbehorende productieactiviteiten. Je hebt aantoonbare werkervaring in een relevante functie.
  • Je bent creatief binnen je vakgebied, een teamspeler, service- en doelgericht. Ook ben je gestructureerd, accuraat en efficiënt.
  • Je bent communicatief vaardig en hebt een goede kennis van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift.


Het team is een hechte club die bereid is net dat stapje extra voor elkaar te doen. Wil je hier graag deel van uitmaken en met jouw kennis hier een bijdrage aan leveren, solliciteer dan nu via onderstaande button.

Voor nadere informatie omtrent bovenstaande functie kun je contact opnemen met de heer W. Sinke, Manager Data & Office Management, tel: 0118-482067.

Department Information

Het applicatiebeheer team is als onderdeel van de afdeling Engineering mede verantwoordelijk voor het optimaal en tijdig realiseren van de onderhanden zijnde projecten. 
Damen Schelde Naval Shipbuilding

Company description

Damen Schelde Naval Shipbuilding (DSNS) is specialised in the design and construction of naval and complex commercial vessels, making optimal use of its know-how and experience from both the military and commercial sectors.

Vacancy details

MC-COM ID #177268
Date Updated Wednesday 5 December 2018
Location Vlissingen
Employment Type Full-time
Education level High
Sector Shipbuilding
Function category Engineering
Region Netherlands

Contact details

Company name Damen Schelde Naval Shipbuilding
ContactMs. Esther Van Oorschot
Telephone +31 (0) 118 48 23 24
Fax +31 (0)118 485 050
Address

Postbus 555
4380 AN Vlissingen

Website
Company data
All jobs

Share

 

Navingo BV, Jan van Galenstraat 56, 3115 JG Schiedam, T:+31 (0)10 2092 600, F:+31 (0)10 436 8134