Project Buyer

Job description


Samenvatting
Ben jij een HBO-er met 5 tot 10 jaar werkervaring en ben je toe aan de volgende stap in je carriere? Door jouw commerciele instelling in combinatie met technische kennis en inkoopkwaliteiten kunnen?onze project teams erop vertrouwen dat materialen, onderdelen en diensten op de juiste wijze, tegen optimale condities, volgens de gestelde productspecificaties en tijdig beschikbaar zijn.

Je bent verantwoordelijk voor het realiseren van de inkoop van diverse goederen en diensten voor de verschillende nieuwbouw projecten, zodanig dat de benodigde goederen en diensten tijdig, tegen optimale condities en volgens de gestelde productspecificaties beschikbaar zijn. Damen werkt in multidisciplinaire projectteams aangestuurd door een projectmanager. Hij is verantwoordelijk voor de nieuwbouw van een of meerdere schepen, waarbij de Project Inkoper verantwoordelijk is voor het inkoop deel van het project. De Project Inkoper wordt aangestuurd door de Manager Inkoop van een cluster.

Taken en verantwoordelijkheden
 • Je bent verantwoordelijk voor inkoop en uitbesteding binnen het project, volgens projectplan en project-inkoopvoorwaarden. Voornamelijk inkopen van grotere pakketten standaard materialen, installaties, halffabricaten, hoofdcomponenten en onderdelen als onderdeel van een multidisciplinair projectteam;
 • Je stuurt, begeleidt en voert het verwervingsproces voor componenten/systemen en uitbestedingen uit;
 • Je voert marktonderzoek, marktbewerking en onderzoek naar mogelijke samenwerkingsverbanden uit;
 • Voeren van onderhandelingen binnen de bevoegdheden van de functie;
 • Deelnemen aan multidisciplinaire bouwvergaderingen van de toegewezen projecten;
 • Verantwoordelijk dat standaard materialen en onderdelen worden besteld, bewaken van nagekomen leveringsverplichtingen en contractafspraken door leveranciers;
 • Aansturen (functioneel) van een of meerdere Jr. Inkopers;
 • Een proactieve attitude mbt het aandragen van verbeteringen binnen het inkoop proces. D.m.v. procesbeheersing, analyse en meetbare resultaten (KPI).

Profiel
 • Afgeronde HBO opleiding bij voorkeur in een technische HBO opleiding;
 • NEVI I is een must; NEVI II is een pre;
 • Tussen de 2 en 5 jaar relevante werkervaring binnen scheeps- of werktuigbouwkunde of gelijkwaardig is een pre;
 • Goede beheersing van de Nederlandse en Engelse taal in woord en geschrift;
 • Competenties: wij zijn op zoek naar inkopers met gevoel voor commercie, uiteraard communicatief vaardig en die goed in een team kunnen samenwerken. Analytisch denkvermogen hebben en processen goed kunnen overzien.

Afdelingsinformatie
Inkoop is een integraal onderdeel van de Damen supply chain organisatie. Inkoop is ingericht naar vier productgroep gerelateerde inkoopgroepen (clusters) met daarnaast een Supply Chain Management organisatie. De clusters zijn ingedeeld op scheepstypen en bestaan uit: Workboats, High Speed Craft, Cruise and Offshore, en Damen Technical Cooperation (DTC). De diversiteit aan inkoopactiviteiten is groot en wordt getypeerd door verschillen in aantal inkoopopdrachten, soort inkoopopdrachten voor wat betreft materialen, goederen en diensten, aantal leveranciers, bestelvolume, inkoopbudget e.d.


 
Damen Shipyards Gorinchem

Company description

Damen Shipyards Gorinchem is the headquarters of the Damen Shipyards Group. Gorinchem still functions as a yard but the main activities involve the daily management of the Damen Shipyards Group. Damen Services and the Offshore & Transport division is also located here.

Vacancy details

MC-COM ID #176681
Date Updated Tuesday 30 October 2018
Location Gorinchem
Employment Type Full-time
Education level High
Sector Shipbuilding
Function category Operational
Region Netherlands

Contact details

Company name Damen Shipyards Gorinchem
ContactMr. Boy Ramirez Verhoeven
Telephone +31 (0)183 63 9447
Fax +31 183 632189
Address

Postbus 1
4200 AA Gorinchem

Website
Company data
All jobs

Share

 

Navingo BV, Jan van Galenstraat 56, 3115 JG Schiedam, T:+31 (0)10 2092 600, F:+31 (0)10 436 8134